ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΟΥΛΗΣ, ΣΙΦΝΟΣ

Η θέση του ξενοδοχείου

 

Η Σίφνος ανήκει στις Δυτικές Κυκλάδες και το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί από 2 ½ έως 5 ½ ώρες ανάλογα με το είδος του πλοίου. Ανάλογα με την εποχή η Σίφνος συνδέεται και με άλλα νησιά των Κυκλάδων. Είναι ένα από τα λίγα νησιά του Αιγαίου με ήπια οικιστική ανάπτυξη και τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και το ψάρεμα.

 

Η Σίφνος είναι γνωστή και όχι άδικα για την κουζίνα της και τα κεραμικά της, ενώ προσφέρει στον επισκέπτη μία σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη στα μουσεία (αρχαιολογικό και λαογραφικό), στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών , παραδοσιακά πανηγύρια και το γνωστό πλέον Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές", που πραγματοποιείται στις αρχές του Σεπτέβρη.

 

Εκτός από αυτά το νησί είναι ιδανικό για κολύμπι, πεζοπορία, φωτογράφιση, ζωγραφική ή απλά... χαλάρωση

 

Το ξενοδοχείο Μπουλής βρίσκεται στην άμμο ακριβώς στη μέση της παραλίας των Καμαρών, μόλις 600m από το λιμάνι. Έχει το σπάνιο πλεονέκτημα του να βρίσκεται σε μία ήσυχη τοποθεσία, αλλά μόνο μερικά λεπτά με τα πόδια από τη στάση του λεωφορείου, τα εμπορικά καταστήματα, μαγαζιά με κεραμικά, καφετέριες κ.α. Η παραλία των Καμαρών εδώ και πολλά χρόνια βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή πληρεί τους όρους ασφαλείας και καθαριότητας του προγράμματος.

 

Οι Καμάρες είναι ένας οικισμός που έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του σαν ψαροχώρι, παρά το γεγονός ότι είναι και το λιμάνι του νησιού.